Business hack: het pareto principe

Vandaag ga ik het met jullie hebben over het pareto principe. Misschien heb je er wel eens over gehoord of ben je beter bekend met het 80/20 principe. Het 80/20 principe stelt dat 80% van je resultaten worden behaald door 20% van jouw input. Dit kan zijn op zakelijk niveau of de werkzaamheden die je doet. Waarschijnlijk zal je merken dat 80% van de omzet wordt behaald door 20% van de klanten. Het is altijd goed om dit even na te gaan, zo weet je op welke klanten je het meest wil focussen. Dit is ook toe te passen op marketing. Waarschijnlijk krijg jij 80% van je naamsbekendheid uit 20% van de marketingbronnen die jij gebruikt.

Het is ook goed toe te passen op de fitheid en gezondheid. De eerste 20% die jij kan verbeteren, dat is vaak van helemaal niet sporten naar een of twee keer in de week sporten. De een of twee keer per week sporten geven al 80% van het resultaat. Daarom geloof ik er heilig in dat je met twee uur sporten in de week al gigantisch veel resultaten kan behalen. Wat betreft voeding is het hetzelfde. Als jij zorgt dat je voldoende groente en fruit eet, voldoende zuivel binnenkrijgt en zorgt dat je wegblijft van CHEATMEALS en SNACKS. Hierdoor zal je al merken dat je in een veel betere shape komt.

Ik wil je uitdagen om heel duidelijk voor jezelf te krijgen wat het 80/20 principe voor jou betekent. Welke 80% van de resultaten haal jij uit welke 20% van de input, zowel op zakelijk als prive niveau? Bijvoorbeeld in je relatie, wat betreft fitheid en gezondheid.

Laat het mij weten in de reacties of je al bekend was met het pareto principe en hoe jij dit principe toepast!

2020-02-19T12:45:37+00:00
×