Waarom het superhandig is om een calorietracker bij te houden

Wie kent het niet. Je hebt weer eens besloten om af te vallen maar hebt geen idee waar je moet beginnen. Misschien pluk je weer een crashdieet van internet of je gaat puur de voeding vermijden waarvan jij ‘denkt’ te weten dat het slecht is. Maar wat kan je nog meer doen?

Gebruik een calorietracker

Een calorietracker is een app of programma waarin je bij kunt houden wat je eet en drinkt. Op die manier krijg je inzicht in hoeveel calorieën je dagelijks binnenkrijgt. Er is daadwerkelijk een app die de ‘foodapp’ heet. Super duidelijk in ieder geval. Andere bekende apps zijn bijvoorbeeld myfitnesspal of eetmeter van het voedingscentrum.

Waar kan een calorietracker jou bij helpen?

  1. Inzicht in hoeveel calorieën je dagelijks binnenkrijgt.

Een beetje een open deur intrappen zo maar wel het belangrijkste wat een calorietracker voor je kan betekenen. Het beste advies om af te vallen blijft altijd hetzelfde zorg voor een negatieve energiebalans. Oftewel, dat je meer energie verbruikt dan binnenkrijgt. Maar daarvoor is het wel zo handig om te weten hoeveel energie je daadwerkelijk in je mond stopt.. een calorietracker helpt je daarbij. De meeste van deze apps vertellen je meteen wat je al binnen hebt gekregen op een dag en hoeveel je nog mag eten.

  1. Inzicht in de verdeling van je voeding.

Ook krijg je enig inzicht in de verdeling van je voeding. Eet je bijvoorbeeld voldoende eiwit? En bestaat je voer voor de rest alleen uit koolhydraten of krijg je ook de nodige gezonde vetten binnen.

  1. Je gaat al minder eten.

Hoe gek het ook klinkt. Op het moment dat je moet bijhouden wat je eet ga je vanzelf al minder eten. Niemand die wilt afvallen vind het namelijk leuk om in te moeten vullen dat ie toch weer een broodje frikandel speciaal in de voetbalkantine heeft weggewerkt.

  1. Je kan je plan aanpassen.

Door het bijhouden van wat je eet zie jij (of ik als jouw diëtist) heel duidelijk wat er moet verbeteren. Op welke momenten van de dag heb je bijvoorbeeld de meeste moeite om verleidingen te weerstaan? En wanneer gaat het eigenlijk heel erg goed? Op basis hiervan kun je bepalen wat anders te gaan eten of misschien op andere tijden.

Een calorietracker is dus zeker de moeite om eens te proberen. Het enige wat de app je niet vertelt is hoe je moet zorgen dat je het allemaal binnen de perken houdt. Daar kan ik je daarentegen wel bij helpen. Ben je op zoek naar voedingsadvies op maat en training bij de juiste mindset? Neem dan snel contact met me op!

2019-09-19T09:53:26+00:00
×