Hoe afvallen met de nieuwe MAAGBALLON?

De maagballon is sinds een aantal jaar in ons land een alternatief voor de maagband en maagverkleining. Krijg nu alle informatie die je nodig hebt over dit fenomeen.

Heel veel mensen zijn wel bekend met een maagverkleining of een maagband, maar was jij al bekend met de maagballon?

Een korte tijd geleden las ik over de maagballon. Dat is een ballonnetje wat door middel van een slang in je maag wordt gebracht en vervolgens wordt opgepompt. Dit neemt een deel van je maag in beslag, waardoor je er ‘voller’ van raakt. Hiermee zal je eerder vol zitten, minder kunnen eten en daardoor gemiddeld met wel vijftien kilo in een aantal maandjes kunnen afvallen.

Deze zogeheten elipse ballon is geschikt voor mensen met een BMI van boven de 27, dat is niet eens zo gek hoog. Deze maagballon wordt vervolgens door een specialist in de maag geplaatst en door middel van een katheter een vloeistof ingespoten waardoor de ballon zich gaat opblazen. Je hoeft hier dus niet voor geopereerd te worden.

Wij zijn op een punt gekomen dat meer dan de helft van de Nederlanders boven de 18 jaar te zwaar is. In 2018 was dit 50,2% en dit percentage loopt nog steeds op.

Op dit moment willen verzekeringen deze ballon nog niet vergoeden, omdat nog niet duidelijk is wat de gevolgen kunnen zijn op langer termijn. Je moet deze maagballon dus zelf betalen voor een lekker prijsje van 4.000 euro. Artsen geven aan dat je het niet alleen redt met deze ballon in te brengen, maar dat je daarnaast ook jarenlang begeleiding nodig hebt om te leren hoe je goed moet eten en om te monitoren of jij nog steeds daarna op gewicht blijft.

Persoonlijk vind ik dit geen goed alternatief van zelf leren hoe je gezond moet eten. Je leert jezelf helemaal niks, omdat er voor jou bepaald wordt dat je vol zit. Je brein is daarna niet getriggerd om NEE te kunnen zeggen tegen verleidingen op het moment dat de maagballon jouw lichaam weer heeft verlaten (dit is al na 16 weken). Daarna weet je niet meer hoe je goed moet eten en waarschijnlijk krijg je weer een terugval waardoor je weer aankomt. Mijn voorkeur gaat nog altijd uit naar leren hoe jij gezond moet eten en dat op een stabiele/consistente basis aan je leefstijl te veranderen.

Heb jij hulp nodig om in shape te komen, om daarnaast energieker te worden en meer ontspannen te raken? Stuur mij dan even een persoonlijk bericht, dan ben ik benieuwd of ik je misschien al wat kan adviseren -> INFO@MITCHELLDIKKEPT.NL

2020-03-18T16:16:59+00:00
×