Hoe maak je een ECHT effectieve to-do-lijst

To-do-lijstjes zie je steeds vaker om productiever te worden. Deze to-do-lijst gaat je zeker helpen om dagelijks veel meer werkzaamheden gedaan te krijgen!

Als jij kijkt naar je werkdag, kan jij dan stellen dat jij alleen maar de ALLERbelangrijkste zaken uitvoert?

Als ondernemer heb je altijd wel iets te doen, het lijkt wel alsof niks af is en alles moet beter. Je bent altijd perfectionistisch in de werkzaamheden die je doet. Maar doe jij wel de zaken die er echt toe doen? Vaak gaan wij mensen mee in de alledaagse sleur van mailtjes beantwoorden en bekijken, artikelen lezen en sociale media bijhouden. Wij kunnen stellen dat al deze zaken er niet voor zorgen dat jij meer winst behaald, meer sales maakt en je bedrijf verder laat groeien. Moet jij dit dan wel doen?

Het is heel simpel. Deze dingen moeten natuurlijk gebeuren maar jij wil sowieso bezig zijn met het groeien van je bedrijf. Hoe ga je dit aanpakken? Allereerst Maak een TO-DO-LIJST. Dit doe je een avond van tevoren. Vervolgens kies je uit wat jij het moeilijkste vindt of waar jij het minste zin in hebt om te gaan doen. Ik moest bijvoorbeeld laatst mijn algemene voorwaarden updaten, niet het leukste werk. Daarom koos ik ervoor om dat meteen in de ochtend aan te pakken.

Vervolgens ga je van de rest van de lijst alles in volgorde zetten van meest belangrijk naar minst belangrijk. Maak een lijst met MAXIMAAL 6 werkzaamheden die jij wil uitvoeren op de desbetreffende dag. Deze werkzaamheden zijn belangrijk om jouw bedrijf te laten groeien of om de kwaliteit te waarborgen en ga daarmee aan de slag. Zorg dat je deze werkzaamheden goed doet en ga daarna kijken naar de alledaagse dingen als mailtjes, sociale media en de rest.

Zou jij graag meer tips willen over hoe jij productiever kan zijn en hoe je de hele dag meer energie kan hebben?  Stuur mij dan even een persoonlijk bericht en dan kan ik kijken of ik jou wat persoonlijk advies kan geven -> INFO@MITCHELLDIKKEPT.NL

2020-03-11T10:59:24+00:00
×