Mijn eerste ervaring met yoga

Iedereen oogjes gesloten en luisterend naar de zachte stem van de lerares beginnen we aan ons avontuur naar innerlijke rust en lichamelijke flexibiliteit. Tenminste, dat is hoe het uiteindelijk zal moeten zijn. Mijn eerste yoga ervaring zag ik als iets harder aan het werk moeten.

Nooit eerder had ik yoga gedaan al riep ik sinds jaar en dag dat ik het zeker een keer zou proberen. Als personal trainer mag je ook best een beetje lenig zijn dacht ik. Het kwam me alleen nooit uit om te gaan op de dagen en tijden dat de les werd gegeven.. Maar afgelopen donderdag was het zover, ik ging eraan geloven.

Overdonderd van alle spullen die je mee moet nemen naar een yoga les om mee te kunnen doen zocht ik een mooi plekje uit. Lekker bij het raam in het zonnetje voor wat extra zen-power. Matje klaarleggen, spullen ernaast en ik was er klaar voor. Ik zag een aantal mede-yogaërs een tennisbal pakken om daar met hun voet op te gaan staan en te rollen, dus dat ging ik ook maar doen en dat deed boven verwachting veel zeer. Mijn buuf vertelde dat het was om je bindweefsel los te maken en dat van mij zit naar eigen zeggen dus muur – en muurvast.

De les ging beginnen.

Eerst deden we een lichte vorm van meditatie waarbij iedereen in zijn meest comfortabele houding moest gaan zitten. Ik was meteen verbaasd over wat anderen onder ‘meest comfortabele houding’ verstonden. Een simpel kleermakerzitje kreeg ik al absoluut niet voor mekaar. Maar goed, ik ging voor mijn meest comfi positie en genoot even van de stilte en de rust, en dacht: oké niet verkeerd tot zover.

Na dit deel van meditatie begon de les pas echt. Ongeveer 3 kwartier lang werd ik in allerlei posities gecoacht waar je je partner ‘s avonds laat echt niet mee lastig hoeft te vallen. Ik geef je weinig kans van slagen. De yogajuf legde t allemaal wel briljant uit en vertelde ook meteen welke spieren we bij elke positie uit mekaar aan t trekken waren.

Tot mijn verbazing was deze ‘easyflow yoga’ waar tot mijn idee toch echt het woord easy van makkelijk in verwerkt is, nog behoorlijk vermoeiend en zwaar. Het is niet alleen maar flexibeler worden daar maar ook gewoon sterker!

Super geinig was dat we een paar blokken hadden die je als ondersteuning kon gebruiken voor sommige oefeningen. Vooral lachwekkend als je elke keer een torentje nodig hebt (als je nog niet zo flexibel bent) en je torentje valt elke keer om. Grote kans dat je nu denkt: maat waar heb je het over met je torentje? Maar dan moet je maar een keer zelf meedoen met de easyflow yoga die niet easy is.

Na alle oefeningen en 3 levels lenigheid verder te zijn gestegen, was het tijd om even lekker te gaan liggen. En dan wel liggen voor gevorderden. Ik heb het hier over op een matje, met een dekentje, in je warme kleertjes en een doekje voor je ogen, heerlijk ontspannen liggen. Man dat was nice zeg.

Na een paar minuutjes helemaal zen te hebben gelegen kwam iedereen weer langzaam in de realiteit om verder te gaan met alledaagse dingen in volledige rust en harmonie.

Namasté!

Reina je vertelde me dat je genoot van mijn eerdere blogs dus wie weet lees je deze ook wel. Heel erg bedankt voor je top yoga les en ik kom zeker vaker werken aan me innerpeace en outer lenigheid!

2019-09-09T13:15:48+00:00
×