Miracle morning

De helse hoge tonen van je wekker penetreren je oren waardoor je wakker schrikt uit je heerlijke droom waarin je stond te hoela dansen op Hawaii. Snooze… nu nog geen zin in. En nog een keer snooze.. en weer… en weer.

Door te snoozen vertel je je onderbewustzijn dat je niet klaar bent voor de dag en dat je geen zin hebt in wat er komen gaat. Verre van ideaal.

Ik kan je vertellen over een manier waarop het anders kan. Gebaseerd op het boek miracle morning ben ik gaan proberen eerder op te staan. Veel eerder! Allemaal met als doel om MEER energie te hebben gedurende de hele dag. En voor mij werkt het!

Een korte samenvatting van het boek.

Miracle morning daagt je uit om eerder je nest uit te komen om vervolgens bezig te gaan met S.A.V.E.R.S. Deze staan voor stilte, affirmaties, visualiseren, exercise (trainen), read (lezen) en schrijven. Hieronder lees je waarbij je hieraan moet denken:

Stilte:
Eigenlijk niet heel moeilijk. Neem een moment stilte voor jezelf. De dag begint vaak heel hectisch voor velen. Je moet meteen van alles doen om je klaar te maken en op tijd op je werk te verschijnen. Een moment stilte laat je weten dat je controle hebt over de situatie. Je hebt de tijd al genomen om rustig je dag te beginnen. Het vermindert meteen je stress en het geeft je rust. Je kan dit moment van stilte zien als een meditatie, als gebed of als een moment waarbij je nadenkt aan de dingen waar je dankbaar voor bent.

Affirmaties:
Woorden die je tegen jezelf uitspreekt. Klinkt een beetje vreemd misschien maar het werkt fantastisch. Met affirmaties kun je de juiste mindset ontwerpen en ontwikkelen die je nodig hebt om beter te leven. Een affirmatie is bijvoorbeeld het oplezen van jouw levensdoel. Waarom doe je de dingen die je doet en wat ga je er uiteindelijk mee bereiken. Wat is jouw motief om dagelijks jezelf in het zweet te werken in de sportschool en waarom ga je elke keer weer terug naar een baas die je wel kan schieten. Als je helder hebt omschreven wat jouw levensdoel is dan kan je dit allemaal makkelijker aan. Belangrijke punten bij een affirmatie zijn:

– Wat wil je bereiken?
– Waarom wil je dat bereiken?
– Wie moet jij zijn om dat te realiseren?

Visualiseren:
Gebruik visualisatie om te bedenken hoe jouw leven eruit moet zien over 5, 10 of 15 jaar. Hoe zie je het voor je? Hoe ziet het eruit wat je bereikt hebt? Hoe ziet je gezin eruit? Hoe zou het zijn als je dromen zijn uitgekomen? Wil je bijvoorbeeld een wereldreis maken met je hele gezin (lijkt me ook wel wat) visualiseer jezelf dan met je gezin bij een prachtige tempel in Tibet. Of kijkend naar het noorderlicht vanuit het topje van Noorwegen.

Exercise:
Door meteen in de ochtend te sporten zorg je dat je hartslag omhoog schiet. Hierdoor ben je meteen de hele dag alert en ready voor wat er komen gaat. Daarnaast is het in de sportschool of buiten dan ook nog lekker rustig en hoef je in de avond niet te staan wachten op je favoriete machine. Als personal trainer kan ik uiteraard niet anders stellen dat lichaamsbeweging een van de kernwaarden is om compleet vitaal te worden!

Reading:
Of je nou niet kan lezen, of wel kunt lezen maar niet wilt lezen.. het resultaat zal hetzelfde zijn. Door te lezen kun je leren van experts. Op wat voor gebied dan ook. Je kan bijvoorbeeld deze informatieve en toch amuserende blog lezen ’s morgens vroeg. Of je pakt een leerboek van jouw vakgebied erbij. We zijn met zijn allen lekker veel in Netflix gedoken terwijl we leven in een wereld waar informatie oneindig is en gratis wordt verspreid. Ik kan je ten zeerste aanraden om ooit in je leven het boek: 7 habits of highly effective people te lezen. Het zal je leven veranderen.

Schrijven:
Het probleem met schrijven in gedachten, is dat de inkt heel snel vervaagt – Rolf Smith.
Probeer eens een dagboek bij te houden. Zelf ben ik hier vanaf begin september mee begonnen. Om eerlijk te zijn vond ik het nogal een suf idee in het begin. Maar ik moet je zeggen, het doet me echt goed. Ik heb tot nu toe nog geen een keer mijn eigen dagboek terug gelezen maar van het schrijven alleen al krijg ik meer rust en orde in me koppie. Schrijven schijnt andere delen van de hersenen te activeren die normaal weinig gebruikt worden. Ikzelf weet helaas niet genoeg van neurowetenschappen om daar een oordeel over te hebben maar het klinkt in ieder geval top.

Door op deze manier met mijn ochtend om te gaan heb ik de hele dag meer energie. Ik ben zelfs gestopt met het drinken van koffie. Uhu ondanks dat ik om 6 uur op sta. Daarnaast ervaar ik meer rust en heb ik het idee dat ik veel helderder kan nadenken. Wat me tijdens de personal training sessies enorm helpt! Probeer het zelf eens uit en laat me weten hoe het je bevalt!

2019-10-09T17:46:51+00:00
×