7 Manieren om sporten langer vol te houden

Niet iedereen vindt het leuk om dag in dag uit aan het ijzer te sjorren, op de fiets te stappen of het park onveilig te maken met de nieuwste hardloopschoen. Toch zijn hier een aantal tips die ervoor zorgen dat jij sporten langer volhoudt.

 

  1. Doe iets wat je leuk vindt.

Het is heel simpel, maar waar. Als je het niet leuk vindt om te sporten in de gym, ga er dan alsjeblieeeeft niet naar binnen! Ik vind tennis bijvoorbeeld zeg maar helemaaaaaaaaal niet tof (voornamelijk doordat ik er geen reet van bak). Daarom zie je mij nooit op een tennisveld :D. Je moet het jezelf niet aandoen om een sport of sportschool te kiezen waar je met tegenzin naartoe gaat. Zoals de basic fit.. Door iets te kiezen waar je af en toe (al is het een beetje) zin in hebt om te doen, houd je het veel langer vol.

 

  1. Kies een lotgenoot om samen door het stof te gaan, ofwel stofgenoot. 

Na je werk haal je boodschappen voor jou, manlief en kinderen. Daarna ga je koken want dat kan manlief niet. Eten, dan opruimen en eeeeven op de bank zitten kijken naar het weer (wat toch altijd anders uitpakt dan ze voorspellen..) Daarna lukt het niet om jezelf te motiveren te gaan sporten. Maar dat heb jij niet alleen!!! Er zijn er meerdere met dit probleem! ECHT! Zoek iemand die ook graag zou willen sporten. Iemand die je er ook op verjaardagen vaak over hebt gehoord onder het genot van een klein tijgernootje en een pilsie. Door samen te gaan, hebben jullie beiden een stok achter de deur. Het zal vaker voorkomen dat 1 van jullie zegt: aaaahw kom we moeten echt! Motiveer mekaar en neem mekaar op sleeptouw!

 

  1. Stel een haalbaar doel voor jezelf.

Mik niet op de maan, want die is behoorlijk ver weg. En als je naar de maan wilt dan moet je een ruimtepak aan en zo en die heb je waarschijnlijk niet thuis. Kortom, kies een plekje wat dichterbij. Kies je een doel wat je niet in korte tijd gaat bereiken dan heb je grote kans dat je je motivatie kwijt raakt. Stel een doel die je binnen MAXIMAAL 3 MAANDEN behaalt. Het behalen van je doelstelling geeft je dat lekkere tintelende euforische verblijdende gevoel met een vleugje trots. Hierdoor ben jij weer ready om meer stappen vooruit te zetten. Naar de maan of zo.

​​

  1. Maak een realistisch plan voor jezelf.

Stel een plan voor jezelf op waar je echt iets aan hebt. Roep niet van de daken dat je 4 keer per week gaat sporten als je dagelijks de kinderen naar muziekles, zwemles, paardrijden en voetbal moet brengen (ja er zijn kinderen die naar zoveel dingen gaan ja, dat heb ik niet verzonnen). Bekijk goed waar je op dit moment staat, figuurlijk, en wat een logische eerste stap is voor jou. Drink je nu 2 liter cola op een dag en eet je vrijwel alles wat er in de koektrommel zit. Ga dan niet meteen op een streng lowcarb very fucking effective southbeach Sonja Bakker dieet. Begin met een stap die je kan volhouden.

 

Bijvoorbeeld, je gaat:

– 2x per week sporten

– 5x per week 15 minuten wandelen per dag

– Frisdrank vervangen voor LIGHT frisdrank, water, thee en koffie

 

  1. Bedenk een goede beloning voor als je je doel haalt.

En een goede beloning is in 9 van de 10 gevallen niet eetbaar!!! Kies een beloning voor jezelf waar je naar uit kan kijken en waardoor jij het gevoel krijgt dat het de moeite waard was om van leefstijl te switchen. Een hele goede is het kopen van een mooie en vooral dure jurk die op het moment nog 2 maten te klein voor je is. Stel je voor hoe nice het moment is dat je die eindelijk past! Andere beloningen waar je aan kan denken zijn evenementen (uiteraard evenementen waar weinig tot geen alcohol wordt geschonken), leuke uitjes zoals de sauna en andere wellnessgebeurens etc.

 

  1. Vraag om de nodige hulp.

Als je bij een goede sportschool traint, zoals bij De Mix Fitness en leefstijl Almere.. Dan krijg je de begeleiding die je nodig hebt. Hiervoor betaal je maandelijks dus maak er gebruik van. Ga niet zelf het abwheel opnieuw uitvinden (dat is een fitnessding) maar laat je coachen door mensen die er verstand van hebben. Vraag om een goed schema en om de nodige voedingstips of een voor jou gemaakt dieet.

 

  1. Maak er een spel of competitie van. 

Zie de te verliezen kilo’s of te winnen spiermassa als punten die je kan behalen. Zelf werk ik veel met virtuagym waar je daadwerkelijk punten krijgt voor het doen van oefeningen, meedoen met challenges en het bijhouden van je voeding. Op deze manier ga je sporten niet zien als iets vreselijks maar ga je er iets leuks van maken. Ga de competitie aan met collega’s, familie of stofgenoten en doe bijvoorbeeld de stappenchallenge om te zien wie de meest gedreven wandelaar is.

2019-08-18T20:06:35+00:00
×