Wordt eindelijk uitgerust wakker dankzij deze routine

Goed slapen en een betere nachtrust zorgen ervoor dat jij meer uitgerust wakker wordt en daardoor ook beter presteert. De hele dag door kan je je beter concentreren, je hebt een beter humeur en je krijgt meer dingen gedaan. Helaas is een goede nachtrust niet voor iedereen weggelegd. Heb jij ook wel eens last om in slaap te komen of word je vaak in de nacht wakker, kom je maar niet aan die 7 à 8 uur die je eigenlijk nodig zou hebben? Probeer dan deze tips!

Probeer dagelijks op dezelfde tijd naar bed te gaan – in ieder geval niet meer of langer dan een half uur ervan af te wijken. Dan geef je een signaal naar het brein, als je bijvoorbeeld altijd om 23:00 gaat slapen, je brein die raakt daar ook op ingesteld. Dus die gaat zich op een gegeven moment al klaar maken en zelfs hormonaal meer melatonine (slaaphormoon) aanmaken, waardoor jij makkelijker in slaap komt.

Probeer dagelijks op dezelfde tijd wakker te worden – zo krijgt het brein weer een signaal dat het tijd is om aan de slag te gaan. Dan is het makkelijker om meteen in de ochtend productief aan het werk te gaan. Daarnaast verbetert deze structuur je productiviteit, humeur, concentratie, continu in een betere mood en is het heel erg goed voor je immuunsysteem.

Zorg voor een duidelijke routine – het kan bijvoorbeeld heel erg goed zijn om één/half uurtje voordat je gaat slapen elke dag dezelfde kleine snack te nemen. Ik neem altijd een klein beetje magere kwark met een banaantje en soms ook muesli. Ik merk dat dat voor mijn brein gewoon het signaal is, dat bijna het licht uitgaat en dat het tijd is voor mijn nachtrust.

Kijk zo min mogelijk nog op schermen (laptop/telefoon/tv) – het laatste uur voor je gaat slapen niet meer de schermen gebruiken waar licht vanaf komt. Bij je telefoon kan je het blauwe licht uitzetten. Dat is het licht waarvan ons brein denkt dat we wakker moeten zijn. Bij je laptop heb je daar ook wel verschillende apps voor die je kan downloaden.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad dat je beter gaat slapen en daardoor productiever en energieker wordt. Heb je meer vragen over jouw productiviteit, energie of om in goede shape te komen? Stuur mij dan even een persoonlijk bericht
-> INFO@MITCHELLDIKKEPT.NL

2020-03-04T15:55:58+00:00
×